Karakteristieken: S.V. Marken - Real Sranang (KNVB districtsbeker)

Kort wedstrijd verslag
Vandaag de beslissende laatste poule wedstrijd in de beker thuis tegen Real Sranang en daarin moest gewonnen worden om in de knock-out fase te komen. Bij Marken ontbraken Joey Tol en Jamey Lapperre en begon Stefan de Wit op de bank met Arno Boes.

De gasten begonnen direct dreigend uit de eerste corner bij de eerste paal. Direct daarna een uitbraak van Real met een schot vanaf de rechterkant die maar net voorlangs ging. Luke de Waart schoot uit de rebound van Dominic Zeeman ver over de goal. In de 8ste minuut kwam het zeer fel gestarte Real op een 0-1 voorsprong die simpel werd binnen geschoten. Twee minuten later stond de 0-2 al op het scorebord uit een voorzet vanaf links die volledig vrijstaand kon worden ingekopt. Na een schot van Luke de Waart werd in de 13de minuut de 0-3 binnen geschoten uit een zeer snelle uitbraak. Kort na deze vrijwel beslissende goal een bal op de paal bij Marken. Pas na deze actie kwam Marken een beetje aan het voetballen toe, op een diepe bal van Viggo Teerhuis kwam Liam de Wit maar net tekort voor het vijandelijke doel. Marken leek een beetje in de wedstrijd te komen maar koos te vaak en te snel voor de lange bal en dus vaak balverlies. Nadat eerst Jonathan Waterberg een prima redding verrichte was de thuisploeg pas dreigend met een voorzet vanaf de rechterkant. Vijf minuten voor de rust werd de stand terug gebracht tot 1-3. Viggo Teerhuis schoot uit de draai in de uiterste hoek. Na een klein minuutje extra tijd floot de scheidsrechter voor het einde van een zeer teleurstellend eerste bedrijf met een vrijwel beslissende stand op het scorebord.

Na de pauze werden Stefan de Wit voor Sebastiaan Peereboom en Arno Boes voor Liam de Wit binnen de lijnen gebracht. Marken leek iets beter in de wedstrijd op een vervolg van de laatste minuten in het eerste bedrijf. Binnen een paar minuten spelen een scrimmage voor de goal van de gasten maar werd wegens buitenspel afgevlagd. In de 55ste minuut een prima aanval van Marken die door Melvin Uithuisje werd voor gegeven op Luke de Waart maar zijn vizier stond niet op scherp. Hierna weer een vrije schietkans voor Real die maar net naast ging. Nadat Arno Boes een kwartier spelend in het tweede bedrijf rakelings over de kruising had geschoten werd een kleine tien minuten later de aansluitingsgoal gemaakt. Met een afstandsschot in de verre hoek tekende Dominic Zeeman voor de 2-3. Dit gaf de (Marker burger moed maar twee minuten later lag de 2-4 alweer in het net. Een voorzet vanaf rechts werd uit de draai binnen geschoten. Kort hierna 2-5 die (te) simpel kon worden binnen gewerkt. Een kwartier voor tijd kreeg Marken een penalty toegekend wegens hands. Luke de Waart schoot hieruit de 3-5 tegen de touwen. Dichterbij zou Marken vandaag niet komen, helaas. Eerst in de 80ste minuut nog een uitstekende redding van de ingevallen Jorrit Korstman. Maakte Real in de 84ste minuut 3-6, in tweede instantie, kopte Marken in de 90ste minuut op de lat en het laatste woord was aan de gasten met 3-7 in de extra tijd.

Al met een zeer matig en teleurstellende wedstrijd en het einde van het bekertoernooi waarin het met een 3-8 overwinning was begonnen. Helaas het is niet anders.

Vanaf volgende week, zaterdag, ADO’20 thuis, alle pijlen maar richten op de competitie met als uitgangspunt directe of indirecte promotie naar de derde klasse. Minder is niet genoeg.

Zaterdag 21 september start competitie met en thuiswedstrijd tegen ADO’20 aanvang 14.30 uur